AZERBAYCAN’I SAVUNMAK TÜRKİYE’Yİ SAVUNMAKTIR!

Ermenistan’ın Azerbaycan’a karşı başlattığı saldırının arkasında ABD emperyalizmi var.Türkiye Azerbaycan’a destek vererek emperyalizme karşı hem Azerbaycan’ı hem de vatanımızı savunmaktadır. Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki savaşı bölgesel bir hadise ve iki ülke arasındaki mesele olarak görmek büyük bir yanılgıdır. ABD‘nin esas hedefi Türkiye’yi kuşatmaktır. Çevremizde yaşananlara baktığımızda;

1-Doğu Akdeniz’de Türkiye Mavi Vatanını savunuyor.ABD’nin burada sınırı bulunmuyor ama bölgeye savaş gemileri gönderiyor. Bu gemilerin namluları ülkemize çevrilmiş yani karşımızda ABD var.

2-Yunanistan-Ege-adaları; daha önce Ege’de Muavenet gemimizi hedef gözeterek vuran ABD şimdi de Yunanistan’ı üzerimize sürmeye çalışıyor. Lozan’a aykırı olarak Dedeağaç’ta üs kurdu. Batı Trakya’da Yunanistan’la kara tatbikatı yaptı.Yunanistan kukla karşımızda ABD var.

3-Bulgaristan ve Romanya üzerinden Karadeniz’e çıkma çabası içinde.Karadeniz’de de karşımızda ABD var.

4-Kıbrıs’ta ne zaman Rumlar sıkışsa yardımına en başta ABD koşuyor. Rumlara destek veriyor. Kıbrıs’ta karşımızda ABD var.

5-Suriye’de PKK/PYD ye binlerce Tır silah verdi. Suriye’yi bölerek sınırlarımızda PKK devletçiği kurmak için çaba harcıyor. Suriye topraklarında üsler kurarak PKK’yı koruyor.Suriye’de PKK’yı kullanarak namlularını ülkemize doğrultuyor. Aynı durum Irak’ta da geçerlidir. Türk Ordusu PKK’nın ini kandile girince ABD PKK’ya yeni bir kandil kuruyor. Kuzey Irak Bölgesel yönetimine baskı yaparak Türkiye ile işbirliğini önlemeye çalışıyor.Karşımızda ABD var.

6-Kafkaslar’da önce Gürcistan üzerinden “Turuncu Devrim” denemesi yaptı. Başarısızlığa uğradı. Şimdi de Ermenistan’ı kışkırtarak Azerbaycan’a saldırttı.Böylece Türkiye-İran-Rusya ilişkilerini bozmak istiyor. Başarı kazanamayacak ama Kafkaslar’da da karşımızda ABD var.

7-Libya ile anlaştık. Münhasır Ekonomik Bölgemizi doğru şekilde saptadık Birleşmiş Milletler’de tescil edildi. Ancak ABD Libya ile ilişkilerimizi bozmaya çalışıyor.Piyonu Fransa…Libya’da da karşımızda ABD var.

Bütün bu gelişmelerin sonucuna baktığımızda hedef ülke Türkiye’dir. ABD kuşatmasına karşı her koşulda vatanımızı savunacağız.Bunun için Devletimiz ve Ordumuz ile milletimiz arasındaki birliği daha da sağlamlaştırmak,iç cepheyi güçlendirmek,tehditleri topyekun devletin ve milletin gücüyle bertaraf etmek günün görevidir.

Tam Bağımsız, Başı Dik; Üreten Türkiye hedefimize ulaşmak için gerekli birikim ve erdemler devletimizde, ordumuzda ve milletimizde mevcuttur.

Azerbaycan’ı savunmak aynı zamanda Mavi Vatanımızı da savunmaktır.

Mali Müşavirlik mesleğini icra eden meslektaşlarımızın ezici çoğunluğu’nun vatansever, devletine ve milletine bağlı sorumlu yurttaşlar olduğunu biliyoruz. Meslektaşlarımızın ABD kuşatmasına ve tehditlerine karşı olduklarından eminiz.Başta TÜRMOB ve İSMMMO olmak üzere bütün odalarımızı ve derneklerimizi bu hassas dönemde duyarlı olmaya ve emperyalizme karşı vatan savunmasında görev almaya davet ediyoruz.05/10/2020

TÜRKİYE MALİ MÜŞAVİRLER BİRLİĞİ(T M B)

Oktay Yeşilyurt           Belma Sabuncu

Başkan                          Sekreter